A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради

Новини

Законопроект про дошкільну освіту

АСОЦІАЦІЯ МІСТ УКРАЇНИ НАДАЛА ПРОПОЗИЦІЇ ДО ЗАКОНОПРОЄКТУ ПРО ДОШКІЛЬНУ ОСВІТУ, РЕЄСТР.№ 8030. 06 травня 2024 року підкомітет Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, під головуванням Голови Сергія Бабака та за участі Міністра освіти та науки Оксена Лісового, заступника Міністра фінансів Романа Єрмоличева розглянув проєкт Закону України «Про дошкільну освіту», реєстр.№ 8030 [1] від 13.09.2022 р. Ярослав Рабошук, Заступник Виконавчого директора Асоціації міст України, озвучив надані Комітету листом пропозиції [2] та наголосив на необхідності вирішення наступних ключових проблем у законопроєкті № 8030: 1) залежність здобуття обов’язкової дошкільної освіти дітьми старшого дошкільного віку від спроможності окремого місцевого бюджету. Запропоновано передбачити субвенцію з державного бюджету; 2) незабезпеченість фінансовим ресурсом гарантованих державою соціальних пільг, зокрема, безкоштовного харчування. Запропоновано передбачити відповідне фінансування з державного бюджету; 3) зменшення педагогічного навантаження призведе до скорочення закладів дошкільної освіти. Запропоновано зберегти існуючі нормативи педагогічного навантаження; 4) дублювання повноважень щодо контролю діяльності органів місцевого самоврядування (такими повноваженнями наділяються і ДСЯО, і МДА). Запропоновано скоротити кількість перевіряючих органів; 5) неналежні повноваження представницьких органів місцевого самоврядування укладати трудові договори з керівниками закладів дошкільної освіти. Запропоновано передбачити такі повноваження у виконавчих органів місцевого самоврядування. «Оскільки законопроєкт № 8030 не забезпечений належним фінансово-економічним обґрунтуванням, у разі його прийняття виникатимуть загрози скорочення мережі закладів дошкільної освіти,» – зазначив Ярослав Рабошук. Підкомітет не врахував пропозиції та застереження Асоціації міст України та підтримав проєкт Закону України «Про дошкільну освіту», реєстр.№ 8030 від 13.09.2022 р. до другого читання. https://www.auc.org.ua/novyna/zakonoproyekt-pro-doshkilnu-osvitu-reyestrno-8030-rozglyanuv-pidkomitet-komitetu-vru-z-pytan. Щиро дякуємо за співпрацю!-- [1] https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/40443 [2] https://auc.org.ua/sites/default/files/vysnovok_do_8030.pdf

10:03 15.05.2024

Територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура) відбувся

10 травня 2024 року  на базі Березанського ліцею №3 відбувся територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).

16:21 13.05.2024

Профілактика укусів кліщами

Щороку перші травневі виходи на природу для багатьох мешканців міста та району приносять не тільки приємні емоції, а нажаль, водночас спричиняють і проблеми.

14:43 07.05.2024

Загальнодержавний зовнішній моніторинг якості початкової освіти у Садовому ліцеї

Загальнодержавний зовнішній моніторинг якості початкової освіти у 2024 році в освітніх закладах України проводився  втретє. Перші два цикли провели у 2018 та 2021 роках. Головна мета такого дослідження — визначити рівень знань учнів початкових класів. Місія  моніторингового дослідження — відстежити, наскільки ж успішно відбувається реформа Нової української школи в перших-четвертих класах: як змінюється динаміка, чи успішно діти й вчителі переходять на нові стандарти навчання, як добре володіють ключовими компетентностями здобувачі освіти. Така інформація дасть можливість Уряду України, Міністерству освіти й науки України формувати й провадити ефективну і якісну освітню політику на основі офіційних даних доказової педагогіки, опираючись на аналітику, виписану на основі стандартизованого освітнього вимірювання. Цьогоріч вперше моніторинг відбувся серед учнів, які навчаються за цією програмою.                                                                                                                  

09:47 07.05.2024

Змагання юних легкоатлетів

04 травня в м. Біла Церква відбулися змагання чемпіонату Київської області різних вікових груп з легкої атлетики. Близько чотирьохсот  юних спортсменів з різних куточків Київщини прибули на змагання, щоб  в чесній боротьбі помірятися силою та вмінням з бігу, стрибків і метань.

10:24 06.05.2024

„ПРО ЗМІНУ ТИПУ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ТА ЗАТВЕРДЖЕННЯ СТАТУТУ В НОВІЙ РЕДАКЦІЇ“

Відповідно до статті 32 Закону України „Про повну загальну середню освіту“ з метою створення умов для здобуття дітьми якісної освіти, економічної ефективності функціонування закладів освіти громади, приведення освітньої мережі у відповідність до вимог законодавства та освітніх потреб населення оприлюднюється проект рішення Березанської міської ради „Про зміну типу закладу освіти та затвердження статуту в новій редакції“.

13:58 01.05.2024

Змагання дівчат з волейболу в рамках ІІІ (районного) етапу "Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги"

25 квітня 2024 року команда дівчат Березанського ліцею №4,  захищаючи честь Березанської громади , брала участь у ІІІ (районному) етапі "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" змагань з волейболу у м. Бровари. Участь у змаганнях була для дівчат не лише випробуванням сили, але й можливістю продемонструвати свій талант та дружній дух.

13:23 29.04.2024

Зустріч з баскетболу у рамках ІІ етапу Всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги"

24 квітня 2024 року команда юнаків Березанського ліцею №4  відстоювала честь Березанської громади   взявши  участь у ІІ етапі спортивних ігор серед дітей всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" з баскетболу у м. Бровари. У змаганнях брали  участь 6 команд: Березанський ліцей №4, Морозівський ліцей №4, Красилівський ліцей, Семиполківський ліцей, Броварський ліцей, Гоголівський ліцей.  Основним змістом наполегливої баскетбольної зустрічі стало:"Пліч о пліч на паркеті, серця б'ються в такт ритму м'яча. Вогонь в очах, амбіції на висоті. Кожен крок, кожне кидання — це виклик, щоб виявити себе найкращим. На арені змагається не лише фізична сила, а й дух командної гри. Баскетбол об'єднує нас у спільному пошуку перемоги, даруючи незабутні емоції та неповторний досвід спортивного поєдинку... ".

13:14 29.04.2024

До Всесвітнього тижня імунізації

Всесвітній тиждень імунізації щороку проводять в останній тиждень квітня, щоб  нагадати про важливість щеплень для захисту людей, а особливо маленьких дітей  від інфекційних хвороб.

13:10 29.04.2024

В спорті перемагають наполегливі та завзяті

Одним із видів психологічної підтримки дітей в умовах війни є залучення їх до різних видів фізичних активностей та практичної діяльності. І тут знову на допомогу приходить спорт. Саме він організовує, мотивує, заспокоює, загартовує та приносить задоволення від результату.

08:28 23.04.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень